MUĞLA / MARMARİS - Marmaris Evren Paşa Ortaokulu

UNUTULMAYAN ÇOCUKLUK OYUNLARIMIZ 2

Oyun çocuklara sorumluluk almayı işbirliğini öğretir. Çocuğun kendine güvenini geliştirme, karar verme, girişimci olma, problem çözme yeteneklerinin gelişmesine, özgür bir birey olarak gelişimine ve sosyalleşmesine yardımcı olur. Projemizle birlikte; Geleneksel çocuk oyunlarımızı tanımak özelliklerini anlamak ve farklı ülkelerin kültürel geleneksel çocuk oyunlarının öğrenerek ve öğreterek kültürler arasındaki özellikleri, benzerlikleri ve farklılıkları anlamaktır.

Okulumuz Hafif Otizm Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Ayla KILIÇ tarafından yürütülen projemizin amaçları;

Oyunlarla kültürel farklılıkları öğretmek,

Çocuklara saygı duymayı öğretmek,

Oyunlarla işbirliğini ve sorumluluk almayı öğretmek,

Empati kurmayı sağlamak,

Hayal güçlerini geliştirip yaratıcı düşünmelerini sağlamak,

Oyunlarla çocukları hayata hazırlarken kültürüne sahip çıkan ve koruyan aynı zamanda farklı kültürlere saygı duyan nesiller yetişmesini sağlamaktır.

05-12-2019

Yayın: 05.12.2019 - Güncelleme: 14.03.2024 23:52 - Görüntülenme: 215