MUĞLA / MARMARİS - Marmaris Evren Paşa Ortaokulu

STEM ON BOARD

Hızla değişen toplumumuzda, STEM eğitimi gelecekteki dijital dünyada son derece hızlıdır. Proje, çocuklara fen, matematik, mühendislik ve teknolojiye dayalı eğlenceli aktivitelere katılmalarını teşvik etme yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Aslında, bu proje öğrencilere bilgisayarlı düşünmeyi öğretecek ve bir kavram tasarlamadan doğru algoritmayı oluşturmaya ve inşaatı planlamaya nasıl devam edeceğini öğretecektir. Bu program müfredatı tamamlar ve zorunlu eğitimin hiçbir düzeyinde öğretilmez.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeninin kuruculuğunu yaptığı STEM ON BOARD isimli uluslararası eTwinning Projesi, çocuklara fen, matematik, mühendislik ve teknolojiye dayalı eğlenceli aktivitelerle tanışma ve yeteneklerini geliştirme fırsatı vererek onları gerçek yaşam problemlerini çözmeye teşvik etmektedir. Öğrencilerimiz; bu projede,  belirlenen yaşam problemlerine çözüm arayacaklar, algoritma geliştirecekler ve çözüm önerileri sunacaklardır. Tüm görevleri için işbirlikçi takımlar halinde çalışarak gerçekleştireceklerdir.

05-12-201905-12-2019

Yayın: 05.12.2019 - Güncelleme: 14.03.2024 23:52 - Görüntülenme: 242