MUĞLA / MARMARİS - Marmaris Evren Paşa Ortaokulu

KÜÇÜK YÜREKLERDE BÜYÜK VATAN SEVGİSİ!

Proje hakkında

Toplumsal değerlerimizden yola çıkarak;vatan,millet,bayrak sevgisi..vb milli değerlerimizin özümsetilmesi amacıyla proje çalışmamız planlanmıştır.Hedef grubumuzda milli ve manevi duygularının açığa çıkarılması; vatan, bayrak, millet sevgisi ve idealini kazandırmak aynı zamanda empati kuran,muhakeme yapabilen,okuyan, düşünen ve duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade edebilen bir gençliğin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla proje faaliyetleri düzenlenmiştir.Öğrencilerimizin geçmişle gelecek arasında bir bağ kurmaları;tarih bilincinin yerleşmesine katkıda bulunmak,bağımsızlık mücadelesinin ve öneminin kavratılması proje amaçlarımız arasındadır.Değerlerimizi ön plana çıkararak;vatan,millet ve bayrak sevgisini içeren faaliyetler proje süresince uygulanacaktır.

HEDEFLER

Öğrencilerimizin Mustafa Kemal Atatürk´´ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesini kavramaları,birlik ve beraberliğin önemini anlayarak; tarih bilincini,bağımsızlık ruhunu,yüreklerine vatan sevgisini yerleştirebilmek temel hedeftir.Öğrencilerimizin milli şuur,tarih bilinci kazanmaları,özgürlüğümüz için atalarımızın yapmış oldukları fedakarlıkların farkına vararak,vatanımıza karşı görev ve sorumluluklarının farkına varmaları,vatanımızın önemini,kutsallığını kavrama yetkinliklerini geliştirme hedeflenmiştir.Akademik bilgilerinin artırılması;hayal gücü,öz güvenin,toplum önünde kendini ifade etme beceri ve yetilerinin geliştirilmesi hedeflerimiz arasındadır.Gençlerimizin milli ve manevi duygularını canlı tutarak vatan,bayrak, millet inancı ve idealini kazandırılması;okuyan, düşünen ve yazan gençliğin ortaya çıkmasında katkıda bulunulması,kuşaklar arası bağın kurulması,dilin doğru ve etkin biçimde kullanılması,toplumsal değerlerimize sahip çıkılması projenin hedefleridir

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Eylül 2016´da başlayıp;Mayıs 2017´de sona erecektir.Ortak okullarımızla iş birliği içinde çalışmak temel hedefimizdir.Ortaklarımızın beceri ve ilgi alanlarına göre görev paylaşımı yapılabilir.Örneğin;web sitesinin hazırlanmasında yardım alınabilinir. Twinspcede açıklanacak olan aktivite planı,her ay bir faaliyet olacak şekilde düşünülmüştür.Örneğin,Eylül ayı-ortakların kendi okullarını ve şehirlerini tanıtmaları.Ekim ayı-Toplumsal değerlerimizin işlenmesi ve pano hazırlıkları,facebook grubunun kurulması,Kasım ayı-Proje logo ve afiş çalışmalarının yapılması..şeklinde faaliyet planı devam etmektedir.Proje öğrenci ekibi kurularak,öğrencilerimizin yazışarak ve skaype üzerinden iletişimi sağlanacaktır.Her ay etkinlik bitiminde faaliyetlerin ve projenin değerlendirilmesi amacıyla ortaklarımızla webinarlar yapılarak ;proje yürütülme çalışmalarının değerlendirilmesi sağlıklı bir şekilde yapılacaktır.Facebook ve web sitesi kurularak,üyelerinin iletişimi ve paylaşımları sağlanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Bağımsızlık mücadelesinin ve öneminin ,Milli Marş ve öneminin kavranması.Öğrencilerimizin yüreklerine vatan ve bayrak sevgisinin yerleştirilmesi.Özgürlüğümüz için atalarımızın yapmış oldukları fedakarlıkların farkına varıp,vatanımıza karşı görev ve sorumluluklarının bilincine varılması; Vatanımızın öneminin,kutsallığının kavranması; Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz kahramanların Türk tarihindeki öneminin anlaşılması; birlik ve beraberliğin öneminin kavranması;Milli şuur ve tarih bilinci kazanılması;toplumsal değerlerimizin benimsetilmesi;akademik bilgilerin artırılması;öğrencilerimizin birlikte hareket etme,grup çalışması becerilerinin geliştirilmesi;öz güven,toplum önünde kendini ifade,empati kurma,karşılaştırma vb. kazanımların geliştirilmesi;ETwinningin amacının öğrencilerimize kavratılması beklenen proje sonuçlarıdır.

Yayın: 11.01.2018 - Güncelleme: 11.01.2018 14:04 - Görüntülenme: 440