Muğla’mızda yetişen ürünleri yakından tanımayı ve yerinde görmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk etkinliğimizi yaptık. ️ @kapurcukmarmaris ‘te geçmişten günümüze tarım yöntemlerini, çam balını, distilasyonla aromatik yağ elde etmeyi, Marmaris kurabiyesini, susamlı gıyamı öğrendik ve bal mumu kullanarak mum yaptık. ️ Zeytin sıkım tesisine uğrayarak zeytinin yağa dönüşüm yolculuğunu izledik. ️Çiftçi Mehmet Amca’dan tarlasında şifa deposu avokadonun özelliklerini dinledik. ️ Mısır, enginar, bakla ve ıspanak hasadına katıldık. ️Köyceğiz’in eşsiz sığla ormanlarında sığla yağının nasıl elde edildiğini yerinde gördük. ️ Bahçesinden topladığımız portakalları paketleme ve mumlama tesisine teslim ettik. Portakalların tüketiciye nasıl özenle ulaştığını gördük.️ Köyceğiz aromatik bitkiler Evi sepet atölyesinde bir sonraki hasatlarda kullanmak üzere sepetlerimizi ördük. Güler yüzüyle bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Öğrenciler için dolu dolu harika bir gündü.
Projemizi yürüten türkçe Öğretmenimiz Seda Ülker'e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.